úterý 16. srpna 2011

Coppeneur: Jamaica

(c) coppeneur.cz


COPPENEUR
JAMAICA
Cru d'Origine
Trinitario

72 %
třtinový cukr, bez vanilky a lecithinu

"Aroma sladkého rumu a čerstvého mléka. Akcenty broskve a lehké ozvuky cedrového dřeva a jalovce."

Největší předností této čokolády je její hedvábná konzistence. Okamžitě po vložení do úst začne tát, zaplní celá ústa (hmotou, nikoli chutí) a její lahodná hladkost převáží nad chuťovými vjemy.

Vůně připomíná čisté kakao. Chuť v první sekundě také, ale pak se rozdělí na dvě linie, jedna pokračuje beze změny v čistě kakaové chuti, druhá přinese svěžest: višně, espresso (poněkud zvláštní kombinace, na hranici příjemnosti), skutečně rum a něco, co by snad mohl být cedr a jalovec, kdybych věděl, jak tyto věci chutnají.

Mimořádně silné a dlouhé doznívání.

Žádné komentáře:

Okomentovat