(c) www.chocolateandlove.com
AMEDEI
TOSCANO RED
Cioccolato fondente extra 70 %
"Tento recept jsme vytvořili proto, abychom zvýraznili aroma kakaových bobů a chuť ovoce, s níž ladí - spojení, které začíná výběrem kakaa a končí pomalou osmózou ve výsledné tabulce. Kakao zde nachází všechnu svou aromatickou sílu a jahody, maliny a třešně zesilují jeho přirozený ovocný podtón. Ojedinělý výrobek, který posouvá hranice světa čokolády."
Deset procent čokolády tvoří sušené ovoce. Po několika sekundách, kdy musí ústa zvítězit nad hrubým povrchem plným ostrých výběžků a hmat oznamuje mysli, že se má na co těšit, se čokoláda rozplyne a ovoce nasákne vodou. Kakao neupoutává pozornost, jen říká - svou mimořádnou silou bez rozpoznatelných vedlejších tónů -, že tu je. Čokoláda tu vlastně nemá jinou funkci, než že tím nejpříjemnějším způsobem spojuje ovoce. Jsou to ale ony lesní plody (frutti rossi), které vytvářejí z útlé tabulky skutečný roh hojnosti. Mám pocit, jako bych chutnal bohatý ovocný dort lehce obohacený vynikající čokoládou.
(c) www.chocolateandlove.com
AMEDEI
TOSCANO BLOND
Cioccolato fondente extra 63 %
Totéž můžeme říci i o obdobě Toscano Red s broskvemi a meruňkami.
(c) www.chocolateandlove.com
AMEDEI
TOSCANO NUT BROWN
Cioccolato gianduja
32 %
"Hra o naprostou lahodnost se nyní koná na území klasických krajových specialit. Amedei už dříve nabízela piemontský nugát gianduja profesionálním cukrářům a teď přichází s tabulkou, v níž triumfují nejčistší kakao, lískové oříšky odrůdy Tonda Gentile, třtinový cukr, mandle, vanilka a spousta, spousta vášně."
Žádné komentáře:
Okomentovat